Müşteri
Anketleri

Faydalar, Şablonlar Ve Örnekler

 

Müşterilerinizin verdiği gerçek geri bildirimlerle markanızı geliştirin

Plantation

Müşterilerinizin paylaştığı gerçek geri bildirimlerle markanızı zenginleştirin

$33.00

Çok sayıda müşteri anketi şablonumuz arasından seçim yapın ve değerli geri bildirimleri hemen alın

Müşteri anketleri, müşterilerden önemli geri bildirimler toplamanın, içgörüler elde etmenin ve işinizi geliştirmek için eyleme geçirilebilir adımlar atmanın kolay bir yoludur. Müşteriler işletmenizin can damarıdır. Onların ihtiyaçlarıyla ilgilenmek, işletmenizin düzlüğe çıkmamasını sağlar. Müşteri ilişkilerini geliştirmek için onlara doğrudan ne istediklerini sormaktan daha iyi bir yol olabilir mi? Anketler, müşterilerden önemli geri bildirimler toplamanın, içgörüler elde etmenin ve işinizi geliştirmek için eyleme geçirilebilir adımlar atmanın kolay bir yoludur. QuestMetric’in şablonları ile müşteri anketleri yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Müşteri anketlerinin faydaları

Herhangi bir işletme için en önemli ilişki müşterilerle olan ilişkidir. Onlar olmadan bir işiniz de olmaz. Müşteri anketleri bu ilişkiyi beslemek ve işinizi bir üst seviyeye taşımak için harika bir araçtır. İşte müşteri anketlerinin en büyük beş faydası:

  • Tahminlere güvenmeyi bırakın. Bunun yerine, ne yapmanız gerektiği konusunda size eyleme geçirilebilir bilgiler verecek değerli geri bildirimler alın. Bir işletme sahibi olarak, ürün veya hizmetleri pazara sunmanın inceliklerini biliyorsunuz. Ancak neyin harika olup neyin olmadığı konusunda varsayımlarda bulunmak kolaydır ve görüşleriniz önyargılı olabilir. Öte yandan, önemli olan müşterilerin görüşleridir.
  • Onlara gerçekten önem verdiğinizi gösterin. Müşteri anketleri ile dürüst geri bildirimler isteyin ve elde ettiğiniz içgörüleri hemen uygulamaya koyun. Sadık ve sürekli müşteriler edinmek için onların ne istediğini bilmekten daha iyi bir reçete yoktur.
  • Müşterileriniz hakkında önemli bilgiler toplayın. Kime hizmet ettiğinizi bilirseniz, ürün ve hizmetlerinizi onların ihtiyaçlarına göre daha iyi ayarlayabilirsiniz.
  • Müşterilerin karşılaştığı sorunları keşfedin ve bunları çözmek için yeni fırsatlar bulun. Bazı sorunlar fark edilmeyebilir, ancak bir müşteri anketi ile müşterileri neyin rahatsız ettiğini tam olarak bilirsiniz ve işletmeniz tepki vererek müşteri hizmetlerinde mükemmelleşebilir. Bu tür içgörüler, müşterilerin seveceği ve memnuniyetle satın alacağı yeni ürün ve hizmetler geliştirmenize de yardımcı olacaktır!
  • Müşterilerin satın alma kararlarının arkasındaki mantığı öğrenin. Belirli özelliklerin sizi rakiplerinizden ayırdığını düşünebilirsiniz, ancak müşterileriniz harika müşteri desteğiniz olduğu için sizden satın alıyor olabilir. Müşteri anketleri, tam olarak neyi geliştirmeniz gerektiğini ve işletmenizin gerçek güçlü ve zayıf yönlerini bilmenize yardımcı olur.

Farklı müşteri anketleri türleri

İşletmeniz için en uygun müşteri anketi türü hangisidir? Hedeflerinize ve neyi ölçmek istediğinize bağlı olarak kullanabileceğiniz farklı türler vardır:

Müşterilerin geri gelip gelmediğini, ne sıklıkta ve neden geldiklerini öğrenmek için başvuracağınız müşteri anketi. İşletmenizin ateşli hayranları mı yoksa sadece geçerken uğrayanlar mı? İyi planlanmış bir müşteri anketi ile ihtiyacınız olan cevapları bulabilirsiniz.

Müşteri sadakati anketleri hakkında daha fazla bilgi edinin →

Web sitenizin ne kadar etkili olduğunu, kullanıcı dostu olup olmadığını ölçün ve nasıl geliştirebileceğinize dair içgörüler edinin. Müşteri deneyimi anketi şablonumuza göz atın ve web sitenizi yayına hazır hale getirin.

Müşteri memnuniyeti anketleri hakkında daha fazla bilgi edinin →

Pazara yeni bir işletme, hizmet veya ürün sunuyorsanız, pazar araştırması anketi oluşturmak çok önemli bir ilk adımdır. Bir pazar araştırması anketinden elde edilen bilgiler, müşteri tabanınızla uyum içinde olmanızı sağlayabilir ve sizi başarılı bir lansmana hazırlayabilir.

Pazar araştırması anketleri hakkında daha fazla bilgi edinin →

Müşteriler web sitenizden alışveriş yaptıktan hemen sonra onlara deneyimleri hakkında sorular sorun. Öngörülemeyen herhangi bir sorun olup olmadığını ve iyileştirme için yer olup olmadığını görün.

Müşteri memnuniyeti anketleri hakkında daha fazla bilgi edinin →

İşletmenizde müşteri anketlerini nasıl uygulayabilir ve verileri kendi yararınıza nasıl kullanabilirsiniz?

Teori harikadır, ancak sihrin gerçekleştiği yer pratiktir. Müşterilerinizden bir anket doldurmalarını istemek göz korkutucu görünebilir, ancak öyle olmak zorunda değildir. Özellikle de her tür işletme bundan faydalanabileceği için. İster bir perakende işletmeniz, ister B2B, fitness merkezi, restoran veya bunların arasında herhangi bir şeyiniz olsun, müşteri geri bildirimlerinin önemli olmadığı bir işletme yoktur. Peki nasıl başlayacaksınız? İşte bazı müşteri anketleri en iyi uygulamaları ve bunları işletmenize verimli bir şekilde uygulamanın yolları:

    • Şablonlar kullanın. Müşteri anketi şablonları, müşterilerinize sormak için en iyi soruları bulmak yerine neyin önemli olduğuna odaklanmanızı sağlayacaktır. İş sizin için zaten yapılmışken neden bir anket oluşturmak için zaman harcayasınız ki?
    • Hedeflerinizi belirleyin. Müşteri anketinizle ne elde etmek istediğinizi yazın. Hedefleriniz, hangi tür müşteri anketini kullanmanız gerektiğini büyük ölçüde etkileyecektir.
    • Farklı soru türlerini birleştirin. Çoktan seçmeli, Derecelendirme ve Ölçek soruları yüksek yanıt oranları alır. Denemeler nitel veri toplamak için harikadır, ancak zaman alıcı oldukları için bunları aşırı kullanmayın. Bu, insanların bunalmasına ve anketi tamamlamak istememesine neden olabilir.
    • Kısa ve basit tutun. Olabildiğince çok soru sorma tuzağına düşseniz de, müşterilerinizi çok fazla soruyla bunaltmadığınızdan emin olun. Anketinizin uzunluğu hakkında ne düşündüklerini her zaman bir arkadaşınıza veya bir meslektaşınıza sorabilirsiniz.
    • Müşterilerinize gerçekten ilgilendiğinizi gösterin. Müşterilerinizden kibarca bir müşteri anketi doldurmalarını isterseniz, çoğu zaman bunu yapmaktan memnuniyet duyacaklardır. Ayrıca, her zaman bir teşvik sunabilirsiniz.

Müşteri anketleri aracılığıyla topladığınız verileri, yanıtları derinlemesine analiz ederek avantajınıza kullanın. İşletmenizin müşteriler nezdinde nerede durduğuna, iyileştirilmesi gereken alanlara ve nasıl ilerleyeceğinize dair daha net bir resim elde edeceksiniz. 

Müşteri anketlerinin artıları ve eksileri

Müşteri anketlerinin birçok avantajı vardır; bunlardan bazılarından daha önce bahsetmiştik. Kolay ve ekonomik bir yoldur:

  • Müşterilerinizin beklentilerini anlayın.
  • Ne kadar memnun olduklarını ölçün.
  • Geri bildirimlere dayanarak onlarla olan ilişkinizi geliştirin.

Bununla birlikte, müşteri anketlerinin farkında olmanız gereken bazı dezavantajları da vardır:

  • Örneklem büyüklüğüne bağlı olarak, tam veri elde edemezsiniz.
  • Bir teşvik sunuyorsanız veya anket anonim değilse yanıtlar taraflı olabilir.
  • Verileri işinizi geliştirmek için kullanmazsanız, müşteri anketleriyle herkesin zamanını boşa harcarsınız.

Müşteri anketi soruları

Müşteri anketlerinde harikalar yaratan bazı sorulara göz atmanın zamanı geldi:

  • Son altı ay içinde ürünlerimizi ne sıklıkla satın aldınız?
  • Web sitemizden nasıl haberdar oldunuz?
  • Web sitemizi ne kadar kullanıcı dostu buldunuz?
  • Ne kadar süredir spor salonumuzun üyesisiniz?
  • Restoranımızı bir arkadaşınıza veya iş arkadaşınıza tavsiye eder misiniz?
  • Spor salonumuzun hangi ek ekipmanları, özellikleri veya sınıfları sunmasını istersiniz?
  • Şirketimizle tekrar çalışır mısınız?
  • Deneyiminizi daha iyi hale getirmek için ne yapabilirdik?
  • Personelimizin profesyonellik düzeyini nasıl değerlendirirsiniz?

QuestMetric’e kaydolarak daha fazla müşteri anketi sorusu ve örneği bulun. Ücretsizdir, önceden hazırlanmış müşteri anketi şablonlarıyla doludur ve ihtiyaçlarınıza göre uyarlanabilecek özelleştirmeye izin verir.

QuestMetric ile öğrenciler için kendi öğretmen anketinizi oluşturmak çok kolay. Çevrimiçi anket platformumuz sonsuz olanaklar sunar ve hem ücretsiz hem de ücretli bir sürüm her eğitimcinin ihtiyaçlarına uygundur. Bugün öğrenciler için öğretmen anketinizi oluşturmak için kaydolun!

Bu makaleyi paylaş :
Bize Ulaşın

Merak Ettiklerinizi Listede Bulamadınız mı?
Hemen Bize Sorun!

Destek Ekibimiz
Her Zaman Sizin Yanınızda

İletişim​

Telefon: +90 850 885 00 07  /  +90 258 215 50 38
E-Posta: [email protected]
Adres: Pamukkale Üniversitesi Teknokent D Blok Z:3 Pamukkale / Denizli