Öğrenci
Anketleri

Sorular ve Örnekler

Öğrenci geri bildirimlerini yükseltin ve okulunuzun eğitim sistemini önemli ölçüde geliştirin.

Plantation

Öğrenci anket şablonlarımızla, çeşitli amaçlar için kullanılabilecek değerli bilgiler toplayacaksınız.

$33.00

QuestMetric ile öğrenci anketleri nasıl oluşturulur?

Eğitimcilerin dünyanın dört bir yanındaki sınıfları iyileştirmesinin bir yolu da öğrencilere anket uygulamak ve elde edilen değerli geri bildirimleri kullanmaktır. Bu sayfa, öğrenciler ve öğretmenler için çeşitli ortamlarda kullanılabilecek anket sorusu örnekleri sunmaktadır.

Bir öğrenci anketi, sınıf deneyimleri hakkında genel geri bildirim toplamak kadar basit olabileceği gibi eğitmenlerin derinlemesine değerlendirmelerini de içerebilir. Toplandıktan sonra, öğrenci yanıtları gözden geçirilebilir ve öğretim tekniklerini geliştirmek için kullanılabilir. Öğrenci anketleri okulunuz için doğru mu? Yetenekleri hakkında daha fazla bilgi edinmenin zamanı geldi.

Bunu yapmanın en iyi yollarından biri öğrenci anketleridir. QuestMetric sayesinde bir anket oluşturmak düşündüğünüzden daha kolay.

Bir hesap için kaydolun ve önceden hazırlanmış öğrenci anket şablonları, soru dallandırma, güçlü analizler ve kolay dışa aktarma olanaklarını keşfedin.

Öğrenci anketlerinin önemi

Öğrenci anketleri, öğretim uygulamalarını ve genel eğitim deneyimlerini geliştirmek için öğrencilerden değerli geri bildirimler toplamaya hizmet eder. Öğrenci anketinin türüne bağlı olarak, toplanan bilgiler farklı amaçlar için kullanılabilir.

Öğrenci memnuniyet anketi

Öğrenci memnuniyet anketi, eğitim kurumları tarafından öğrencilerin eğitim deneyimlerinin çeşitli yönlerinden ne kadar memnun olduklarını ölçmek için kullanılan bir araçtır. Bu anketler tipik olarak sınıf deneyimi veya okulun sunduğu ders dışı etkinliklerin kalitesi gibi bir dizi konuyu kapsar.

Öğrenci geri bildirim anketi

Yöneticiler akademik yıl boyunca öğretim üyeleri hakkında geri bildirim alsa da, bu genellikle test puanlarına ve eğitim süresi boyunca yapılan kısa sınıf ziyaretlerine dayanır. Eğitimciler bir öğrenci anketi kullandıklarında, verileri doğrudan kaynaktan toplarlar.

Öğrenciler müdürlerinden çok öğretmenleriyle vakit geçiriyor. Tıpkı büyük şirketlerin müşterilerini daha iyi anlamak için memnuniyet anketleri göndermesi gibi, öğrenci geri bildirim anketi de yöneticilerin öğrencileri daha iyi anlamasına yardımcı olur.

Bir İngilizce öğretmeni, öğrencilerin Odysseia’yı okumalarını sağlamakta zorlanıyor. Belki de öğretmen, sınıfın çoğunluğunun görsel öğrenenler olduğunu ve uzun pasajlar okumanın materyali anlamalarına yardımcı olmayacağını anlamıyor.

Eğitmenler, yılın başında bir öğrenci anketi dağıtarak sınıfın çoğunun görselleştirme yoluyla daha iyi öğrendiğini önceden öğrenebilir. Anket, daha iyi okul ve eğitim çıktılarına yol açabilecek veri ve bilgi toplamak için en büyük kaynaklardan birini temsil eder.

Öğrencilerin Odysseia ile daha iyi ilgilenmelerini sağlamak için bir öğretmen öğrencilerinden şiiri yüksek sesle okumalarını, canlandırmalarını ya da okurken bir performans izlemelerini isteyebilir. Öğrenciler materyali daha iyi kavrayacak, bu da daha derin öğrenme ve nihayetinde daha iyi notlarla sonuçlanacaktır.

Öğrenci geri bildirimleri eğitmenlerin daha iyi öğretmesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda öğrencileri başarıya hazırlar.

Kurs değerlendirme anketi

En yaygın eğitim anketi türleri arasında öğrenci ders değerlendirme anketleri yer almaktadır. Öğretmenler, öğretim tarzı, sınıf politikaları, konu bilgisi vb. konulardaki görüş ve deneyimlerini daha iyi anlamak için bunları genellikle bir dönem veya okul yılının sonunda öğrencilere dağıtır.

Eğitmenler öğrencilerden geri bildirim istemeyi zor ve acı verici bulsalar da, araştırmanın ne kadar faydalı olduğunu gördüklerinde minnettar olacaklardır.

Ders değerlendirme soruları, örneğin bir öğretmenin çok fazla ödev vermesi ve öğrencilerin buna yetişmekte zorlanması gibi durumları kapsar. Eğitmen daha sonra öğrencilerin ne kadar stres hissettiğini fark edebilir. Anketin amacı, öğretmenlerin daha iyi bir öğrenme deneyimi sağlamanın yollarını anlamalarına yardımcı olmaktır.

Öğrenci-öğretmen ilişkisi anketleri

Öğretmen değerlendirme anketinden farklı olarak, öğrenci-öğretmen ilişkisi anketi öğretmenin kullanımı için değil, yöneticiler içindir. Öğretmenlerin öğrencileriyle ne kadar iyi anlaştıklarını düşündükleri ve onlarla kurdukları ilişkiler hakkında bir dizi soru sorar.

Öğrenci-öğretmen ilişkisi anket soruları, öğretmenin öğrencilerle olumlu ilişkiler geliştirmek için özellikle ne yaptığını veya onları söz sahibi olmaya nasıl teşvik ettiğini sorabilir.

Yönetim, okuldaki öğretmenlerden yanıtları aldıktan sonra, öğrencileriyle en iyi ilişkileri kurmakta başarısız olan öğretmenlere fayda sağlayabilecek stratejileri belirleyebilir.

Örneğin, bir avuç eğitmen öğrencilerle olumlu ilişkiler sürdürmekte zorlanıyorsa, toplanan veriler ve bilgiler onlara yeni fikirler ve içgörüler sağlayabilir.

Okullarda öğrencilerle olumlu ilişkiler ve güvenli alanlar yaratmak, gelişen bir öğrenme ortamı ve en iyi eğitim çıktılarını elde etmek için kritik öneme sahiptir. Öğretmen anketi sorularını ve örneklerini inceleyerek öğretmen anketlerinin faydalarını ve öğrencilerin beklentilerini nasıl aşabileceğinizi öğrenin.

Eğitim kalitesi araştırmaları

Eğitimcilerin öğrencilerinin ihtiyaçlarını daha iyi anlamalarının en iyi yollarından biri bir eğitim anketidir. Eğitim kalitesi anketleri, öğrencilerin genel öğretim kalitesi, tesislerin kalitesi ve okulda kendilerini güvende hissedip hissetmedikleri hakkında gerçekte ne düşündüklerine dair veriler sağlar.

Hem kamu tarafından finanse edilen hem de özel okullar, ebeveynlerin okul kalitesi hakkında ne düşündüklerini bilmek isteyen yöneticilere sahiptir. Bu durum özellikle ücretli okullar için geçerlidir.

Bir okulun mükemmel bir eğitim sunmasını sağlamak, öğrencileri elde tutmaya ve yenilerini kazanmaya yardımcı olur. Eğitim kalitesi anketleri, okulların yapması gereken kritik iyileştirmeler ve geliştirilmiş eğitim fırsatları hakkında fikir vermektedir.

Çevrimiçi derslerle ilgili anket soruları

Son yıllarda uzaktan eğitimin yaygınlaşmasıyla eğitim sisteminde hızlı bir değişim yaşandı. Bu yeni öğrenme yönteminin kalitesinin izlenmesi, başarılı olup olmadığının belirlenmesinde son derece yardımcı olabilir.

Öğrenciler için çevrimiçi öğrenme anket soruları bu tür bir değerlendirme ve veri sağlar. Bir eğitim kalitesi anketine çevrimiçi öğrenme hakkında öğrencilere yönelik iyi anket sorularının dahil edilmesi, çevrimiçi sınıf deneyimini iyileştirmek için kullanılabilecek değerli sonuçlar, bilgiler ve kaynaklar sağlayacaktır.

Çevrimiçi dersler ve uzaktan eğitim deneyimleri hakkında anketlerin olması önemlidir ve sorular basit ve bilgilendirici olmalıdır.

Öğrenciler için anket örnekleri

Öğrenciler için öğretmen-öğrenci ilişkisi anket soruları örnekleri:

İşte öğrenci-öğretmen ilişkisi anket sorularına bazı örnekler:

  1. Öğretmenlerinizle olan ilişkinizin genel kalitesini nasıl değerlendirirsiniz?
  2. Öğretmenlerinize sorularınız veya endişelerinizle yaklaşırken kendinizi rahat hissediyor musunuz?
  3. Öğretmenleriniz bireysel öğrenme ihtiyaçlarınızı ne kadar iyi anlıyor ve ele alıyor?
  4. Öğretmenlerinizin destekleyici ve kapsayıcı bir sınıf ortamı yarattığını düşünüyor musunuz?
  5. Öğretmenleriniz çalışmalarınız hakkında ne sıklıkla zamanında ve yapıcı geri bildirimde bulunuyor?
  6. Öğretmenlerinizin derse aktif katılımı ve katılımı teşvik ettiğini düşünüyor musunuz?
  7. Öğretmenleriniz akademik ilerlemenize ve başarınıza gerçek bir ilgi gösterdi mi?
  8. Öğretmenlerinizin görüş ve fikirlerinize saygı duyduğunu ve değer verdiğini hissediyor musunuz?
  9. Öğretmenleriniz sınıfta açık diyalog ve tartışma için ne sıklıkta fırsat sağlıyor?
  10. Öğretmenleriniz ders beklentilerini ve öğrenme hedeflerini etkili bir şekilde iletiyor mu?
  11. Öğretmenleriniz öğrenciler arasında olumlu ve saygılı bir sınıf kültürünün oluşmasını ne kadar kolaylaştırıyor?
  12. Öğretmenleriniz farklı öğrenme stillerine hitap etmek için çeşitli öğretim stratejileri uyguluyor mu?
  13. Öğretmenleriniz sınıf disiplinini etkin bir şekilde yönetiyor ve elverişli bir öğrenme ortamı sağlıyor mu?
  14. Öğretmenleriniz gerektiğinde sınıf dışında da rehberlik ve danışmanlık sağlıyor mu?
  15. Öğretmenlerinizin ders dışında erişilebilirliğini ve ulaşılabilirliğini nasıl değerlendirirsiniz (örneğin, ofis saatleri, e-posta iletişimi)?
  16. Öğretmenleriniz öğrettikleri konu için heves ve tutku sergiliyorlar mı?
  17. Öğretmenleriniz gerçek hayattan örnekleri ve pratik uygulamaları öğretimlerine ne kadar dahil ediyor?
  18. Öğretmenleriniz bağımsız düşünme ve problem çözme becerilerini teşvik ediyor mu?
  19. Öğretmenlerinizin tüm öğrencilere adil ve önyargısız davrandığını düşünüyor musunuz?
  20. Öğretmenlerinizi diğer öğrencilere tavsiye eder misiniz? Neden ya da neden olmasın?

Unutmayın, sorular öğrenci-öğretmen ilişkisi anketinin özel bağlamına ve hedeflerine göre ayarlanabilir veya genişletilebilir.

İşte öğrencilere çevrimiçi öğrenim deneyimleri hakkında sorabileceğiniz bazı öğrenci anketi soru örnekleri:

  1. Online eğitim hakkında genel olarak nasıl hissediyorsunuz?
  2. Online eğitim için günde ortalama ne kadar zaman harcıyorsunuz?
  3. Uzaktan öğrenmekten hoşlanıyor musunuz?
  4. Çevrimiçi eğitimle ilgili neleri değiştirmek isterdiniz?
  5. Çevrimiçi öğretim okul sonuçlarınızı nasıl etkiliyor?

Uzaktan ve çevrimiçi öğrenme konusuyla ilgileniyor musunuz? e-Öğrenimin etkisine ilişkin bir anket nasıl hazırlanır blogumuzu okuyun ve öğrencilere çevrimiçi öğrenme deneyimleri hakkında sorabileceğiniz daha fazla anket sorusu örneği bulun.

Örnek öğrenci anket soruları

İlk öğrenci anketini yazarken, örnek öğrenci anket sorularımız faydalı bir rehber olabilir ve referans olarak kullanılabilir.

İşte öğrenciler için bazı anket soruları örnekleri:

  1. Okulda kendinizi ne kadar güvende hissediyorsunuz?
  2. Ne tür öğrenme yöntemlerini tercih ediyorsunuz?
  3. Eğitmeniniz materyali ne kadar net açıklıyor?
  4. Öğretmeniniz öğrencilerin sorularına ne kadar iyi cevap verdi?
  5. Ev ödevleri materyali anlamak için ne kadar yardımcı oldu?
  6. Bu okulu bir arkadaşınıza tavsiye etme olasılığınız nedir?
  7. Sağlanan ders dışı etkinliklerin sayısından ne kadar memnunsunuz?
  8. Bu dönem okumaktan en az keyif aldığınız kitap hangisiydi?
  9. Öğretmeninizden özel ders veya ekstra yardım almak ne kadar zordu?

QuestMetric ile öğrenciler için bir öğretmen anketi oluşturmak çok kolay. Okul araştırması ve bilgi toplama için en büyük kaynaklardan birini kaçırmayın. Akademik anketler ve tez anketleri gibi diğer eğitim anketi örneklerimizi ve şablonlarımızı keşfedin. Çevrimiçi platformumuzun hem ücretsiz hem de ücretli sürümü, herhangi bir eğitimcinin ihtiyaçlarına uyacak sonsuz olanaklar sunar Öğrenciler için öğretmen anketinizi bugün oluşturmak için kaydolun.

Bu makaleyi paylaş :
Bize Ulaşın

Merak Ettiklerinizi Listede Bulamadınız mı?
Hemen Bize Sorun!

Destek Ekibimiz
Her Zaman Sizin Yanınızda

İletişim​

Telefon: +90 850 885 00 07  /  +90 258 215 50 38
E-Posta: [email protected]
Adres: Pamukkale Üniversitesi Teknokent D Blok Z:3 Pamukkale / Denizli